dinsdag 8 september 2009

Aan het woord: Columnchrist

Henk van Blijderveen van de blog Columnchrist doet de aftrap in de nieuwe serie "Aan het woord". In deze serie vertellen de bloggers over hun achtergrond en waarom ze bloggen.

Ik ben Henk van Blijderveen, 55 jaar en al 33 jaar getrouwd met Toos. We zijn gezegend met twee zoons, twee schoondochters en een kleinzoon.

Mijn ouders voedden mij volkomen ongelovig op. Toch zocht ik vanaf mijn jongste jeugd naar “meer”. Dat dacht ik vooral in New Age te vinden. Maar in 1992 greep God in en maakte zich aan mij en mijn gezin bekend. Dat was het einde van de zoektocht en het begin van een nieuw leven. De eerste 10 jaar van ons christenzijn gingen we naar Pinkstergemeente Sion in Hengelo. Sinds onze verhuizing naar Apeldoorn (2002) kerken we bij de plaatselijke Evangelische Gemeente Berea.

Jarenlang ben ik beeldhouwer geweest. Totdat mijn lichaam het genoeg vond en ik operatie na operatie te verduren kreeg. In 1999 ben ik als relatiebeheerder bij Centraal Beheer in Apeldoorn gaan werken. Mijn gezondheid ging echter zover achteruit, dat ik uiteindelijk in 2006 in de WAO belandde. Momenteel is de situatie redelijk stabiel.

Ik schrijf graag over de waanzin in de wereld. Een waanzin die door velen als volkomen normaal wordt gezien. Ik schrijf ook graag over God. Het is voor mij een uitdaging om op mijn blog een goede mix te vinden tussen enerzijds humorvolle columns die de draak steken met de ijdelheid en eigenmachtigheid in de maatschappij en anderzijds Gods oplossing in Jezus. Zo probeer ik gelovigen te bemoedigen en niet-gelovigen op een “niet drammerige manier” laagdrempelig kennis te laten maken met een andere wereld. De wereld van Jezus Christus.

Ik blog over allerhande nieuws dat te vinden is op nieuwssites. Een beetje voor de vuist weg. Alsof ik praat, zeg maar. Later controleer ik dan de column nog op juistheid van feiten, spelling en stijl. Mijn vrouw is het slot op de deur. Meestal leest zij voor het publiceren de column nog een keer goed na.

Tip: Laat anderen je schrijverij kritisch beoordelen. Raak echter nooit ontmoedigd. Schrijf vrij en ongedwongen over zaken waar je hart naar uitgaat.

Geen opmerkingen: